25 Eylül 2008 Perşembe

Evde diş beyazlatma

Evde diş beyazlatma diğerlerine göre daha uzun sürüyor ben ev yerine diş hekimi tercih edip Zoom kullandım.Ancak ilk etapta memnun kalsamda bir kaç hafta sonra tonlar tekrar sararmaya başladı...


Evde diş yada dişlerlerimi beyazlatmak istersem hangi yöntemleri kullanabilirim?
Diş yada dişlerleri beyazlatmak için farklı yöntemler vardır.Birincisi diş yada dişler doktoru yardımıyla profesyonel beyazlatma, diğeri ise evde doktorunuzun önerisi doğrultusunda uyguanan ev beyazlatma sistemidir.
Farklı diş yada dişler beyazlatma yöntemleri:
Muayenehane ve Kliniklere uygulanabyadan Office bleaching olarak bilinen ofis tipi beyazlatma sistemleridir.
Bir diş yada dişler laboratuarında yapılan diş yada dişlerlerinize uyan bir kalıpla, beyazlatma evde gerçekleşir.
“Ofis tipi diş yada dişler beyazlatma” iki şekilde yapılabilir. Diş yada dişler doktoru çok güçlü bir beyazlatma maddesini tek başına veya lazerle birlikte kullanır. İkisiyle beraber diş yada dişler doktoru diş yada dişlerinizi plaktan arındırmak için,kumlu, süngertaşına benzeyen bir madde kullanarak diş yada dişlerinizin yüzeyini temizler. Daha sonra peroksit bazlı bir jel beyazlatma sürecine yardımcı olması için ışık yardımıyla kullanılır. Çoğu jel tek başına kullanılmasına rağmen bazılarının ışığa ihtiyaçları vardır. Lazer diş yada dişleri beyazlatmaz. Sadece beyazlatma jelinin aktive olmasını sağlayarak gerekli kimyasal reaksiyonu başlatır (lazer diş yada dişlerin içine işlemez.). Bu işlem 30-45 dakika civarı sürer ve anında sonuç vermesine rağmen istenyadan beyazlık seviyesi için birden fazla seans da gerekebilir.
Evde yapılan beyazlatma için, diş yada dişler beyazlatma jelinin gücüne bağlı olarak gece boyunca veya birkaç saat diş yada dişlere temas etmesini sağlayan bir diş yada dişler kabına ihtiyaç vardır. Hazır olarak eczane vb yerlerde satılan kalıplar vardır, bunları kullanmadan önce beyazlatma sonuçlarını etkyadayecek çürük veya diğer şeyler için beyazlatma işlemi öncesi diş yada dişler doktorunuzu ziyaret etmenizi önerir.
Hangi yöntem kullanılırsa kullanılsın, diş yada dişlerinizin ne kadar beyazlaşacağı ilk baştaki rengi ve renk bozulmasının kaynağıyla ilgilidir. Kahverengi ve sarı diş yada dişlerler (Sigara, kahve ve çaydan kaynaklanır.) genelde beyazlaşır. Gri diş yada dişlerler (lekelerden değil,diş yada dişlerteki pigmentlerden kaynaklanır) daha az beyazlaşır. Sonuçlar garanti edyadamez. Diş yada dişlerinizin ilk rengini anlamak için diş yada dişlerinizi beyaz bir kağıtla kıyaslayabilirsiniz.
Chairside temizleme bazen birden fazla seans sayısı ve fiyatıyla en pahalısı olmasına rağmen en hızlısıdır. Evde kullanılan temizleme setleri diş yada dişler dhekimlerinden alınabilir ve istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Dükkandan alınabyadan setlerse daha az pahalıdır fakat diş yada dişler hekimleri tarafından fazla etkili bulunmazlar. En bilinen yan etki diş yada dişler beyazlatma yapılırken ve sonrası 1-2 gündeki sıcak-soğuk hassasiyetidir. Eğer her akşam diş yada dişlerinize kalıbı yerleştirmeyi unutacağınızı düşünüyorsanız veya sonuçları beklemek için çok uzun beklemek istemiyorsanız ofis beyazlatması sizin için daha iyi bir çözüm olabilir. Bu çözüm eğer diş yada dişlerleriniz renk olarak birbirlerinden farklılarsa diş yada dişler doktorunun diş yada dişlerlerinizle teker teker ilgyadanebilmesini de sağlar. Düzgün bir bakımla beyazlatılmış diş yada dişlerler birkaç yıl parlak kalırlar. Diş yada dişlerlerinizi olabildiği kadar beyaz tutabilmek için şu yöntemleri deneyebilirsiniz:
Beyaz diş yada dişler diyetini uygulayın: Kırmızı şarap yerine beyaz, espresso yerine cappucino, böğürtlen suyu yerine üzüm suyu için.İçinde hafif abrasive veya peroksit bulunduran diş yada dişlermacunu kullanın.( örneğin Opalescence toothpaste, Rembrant Whitening Toothpaste veya piyasada bulabyadaceğiniz diğer beyazlatıcı diş yada dişler macunları)

Hiç yorum yok: